TöitäKatso mitä olemme tehneet aiemmin

Mobiilikehitys

palvelut

Mobiilisovellus voi toimia tuotteena, jota myydään Google Play tai Applen App Store kaupassa. Palveluna, josta laskutetaan kuukausittain tai täysin ilmaisena palveluna ja alustana sitouttamaan käyttäjiä.

Jätä sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Profiilikuva pilven päällä

Mobiilikehitys

Mobiilisovelluskehitys

Ihmiset käyttävät 69% media-ajastaan älypuhelimilla. Nopeasti kasvava mobiililaitteiden käyttö luo hyvän alustan erilaisille palveluille ja tuotteille. Mobiilisovellus voi toimia tuotteena, jota myydään Google Play tai App Store kaupassa tai palveluna, josta laskutetaan kuukausittain tai täysin ilmaisena palveluna ja alustana sitouttamaan käyttäjiä. Mobiiliapplikaatioita voidaan käyttää kuin kauppa-alustana kuten eBay.

Viime vuosina mobiilikehitys on muuttunut ja kehittynyt mobiililaitteiden käytön yleistyessä. Tällä hetkellä ohjelmistoja voidaan kehittää natiivina Android ja iOS alustoille. Viime vuosina kuitenkin kiinnostus hybrid-sovellusten mahdollisuuksista ja niiden kehityksestä on lisääntynyt. Uusimpana tulokkaana on React Native, joka on ollut mukana mobiiliapplikaatioiden kehityksessä vasta viimeisen vuoden.

Profiilikuva hehkulampun päällä
Applikaatio layoutit

Mobiilisovelluskehityksen alustat ja tekniikat

Viime vuonna mobiilisovelluksissa Android ja iOS alustojen markkina-asema kasvoi 99%:sta 99.7%:iin. Varteenotettavia kilpailijoita ei ole tällä hetkellä, eikä oikeastaan ole näköpiirissäkään.

Koska kumpikin alusta on kehitetty eri ohjelmointikielillä, natiivissa ohjelmistokehityksessä ei pystytä käyttämään samaa koodia molemmille laitteille, mikä tarkoittaa sitä, että jos mobiilisovellus kehitetään iOS ja Android ympäristöihin niin molempiin on kirjoitettava oma ohjelmisto. Hybrid-ohjelmistot tuovat yhden ratkaisun tähän ongelmaan ja mahdollistavat web-teknologioiden käytön kummassakin laitteessa, jolloin ohjelmistokoodi toimii kummassakin alustassa. Viime vuonna mukaan tuli React Native, joka mahdollistaa React ohjelmistokehyksen käytön ja yhteisen koodikielen käytön kummassakin alustassa.

Apple

iOS-mobiilisovelluskehitys

iOS on Applen kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä, jolla on 12.7% markkinaosuus ja se on Suomen toiseksi käytetyin käyttöjärjestelmä, mutta se on käytetyin mobiilikäyttöjärjestelmä Ruotsissa, Norjassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Kanadassa, Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Australiassa.

Keskiverto iOS-käyttäjä:

  • Asuu Pohjois-Amerikassa tai Länsi-Euroopassa.
  • Työskentelee luovalla alalla tai yrittäjänä.
  • Käyttää enemmän rahaa internetissä ja mobiilisovelluksissa.
  • Käyttää eniten sovelluksia seuraavissa kategorioissa: Business, koulutus ja elämäntyyli.
  • Tekee todennäköisemmin ostoksia applikaation sisällä.

iOS-sovelluskehityksen hyvät puolet:

  • Vahva markkina-asema Yhdysvalloissa ja Euroopassa.
  • Tuottaa keskivertoisesti enemmän rahaa.
  • Vähemmän mahdollisia bugeja.

iOS-sovelluskehityksen huonot puolet:

  • iOS-käyttöjärjestelmällä on puolet vähemmän käyttäjiä.
  • Vaikeampi julkaista applikaatio.
  • Tuottaa vähemmän liikevaihtoa sovelluksen sisäisissä mainoksissa.

Google

Android mobiilisovelluskehitys

Googlen kehittämä Android-käyttöjärjestelmä pohjautuu Linux käyttöjärjestelmään. Android-käyttöjärjestelmällä on 87% markkinaosuus ja se on Suomen yleisin mobiililaitteen käyttöjärjestelmä. Maailmanlaajuisestikaan se ei häviä iOS käyttöjärjestelmälle kuin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa ja Australiassa. Android toimii mobiililaitteiden lisäksi autoissa, televisioissa ja älykelloissa.

Keskiverto Android-käyttäjä:

  • Asuu Etelä-Amerikassa, Aasiassa, Keski- tai Itä-Euroopassa.
  • Toimii työkseen tekniikan parissa.
  • Arvostaa hinta-laatusuhdetta.
  • Huomioi eniten applikaatioita seuraavissa kategorioissa: Työkalut, viihde ja kommunikaatio.
  • Huomioi ohjelmiston sisäiset mainokset paremmin.

Android-sovelluskehityksen hyvät puolet:

  • Suuremmat markkinat.
  • Enemmän applikaatioita.
  • Nopeampi ja kevyempi julkaisuprosessi.
  • Enemmän liikevaihtoa sovelluksen sisäisissä mainoksissa.

Android-sovelluskehityksen huonot puolet:

  • Android-sovellukset tuottavat vähemmän liikevaihtoa.
  • Enemmän potentiaalisia bugeja.

Hybrid-mobiilisovelluskehitys

Mikäli yrityksen tarkoituksena on julkaista mobiilisovellus sekä Android- ja iOS-alustoille, Hybrid-sovellus on halvin tapa valmistaa sovellus, koska sama koodi toimii kummassakin laitteessa.

Huom!

Aiemmin kerroimme joitakin hyviä ja huonoja puolia Hybrid-sovelluksista, mutta jätämme käsittelystä pois React Native:n, koska uusin tulokas vaikeuttaa hieman Hybrid-sovelluksen käsitettä. Kirjoitimme React Native sovelluskehityksestä täysin oman osuuden, johon pääset tästä. Tällä hetkellä suosittelemme kaikille React Native:a vanhemman teknologian Hybrid-sovelluksen sijaan.

Mitä Hybrid-applikaatiolla tarkoitetaan?

Hybrid-applikaatiolla tarkoitetaan sovellusta, joka kehitetään samalla tavalla kuin nettisivut. Kummassakin käytetään teknologioita kuten HTML, CSS ja JavaScript. Erona natiivisovellukseen on, että Hybrid-applikaatio toimii WebView-kehyksessä, joka on kuin sovelluksen sisällä oleva näkymätön selain. Hybrid-applikaatiot voivat olla yhteydessä puhelimen ominaisuuksiin. Hybrid-applikaatiot valmistetaan yleensäApache Cordova, Ionic tai React Nativella.

Milloin valita Hybrid-applikaatio?

Kun mietit milloin kannattaa valita hybrid-mobiilisovellus, on hyvä ottaa huomioon muutamia seikkoja.

  • Suurin hyöty Hybrid-applikaatioissa on yhden projektin kehittäminen, joka toimii kummassakin laitteessa.

  • Mikäli Hybrid-sovellus on erittäin hyvin tehty, on mahdotonta sanoa eroa natiivisovelluksiin.

  • Natiivisovellus on optimoitu yhdelle alustalle ja on siksi nopeampi sekä sillä pystyy käyttämään kaikkia mobiilialustan ominaisuuksia, siinä missä Hybrid-sovellus on lähtökohtaisesti hitaampi ja sillä on hankaluuksia käsitellä raskasta dataa, näyttävää grafiikkaa tai paljon mediaa.

React Native-mobiilisovelluskehitys

React Native on mobiilikehityksen kuumin aihe. Facebook julkaisi React Nativen 2015 ja sen tarkoituksena oli yhtenäistää iOS- ja Android-mobiilikehitys. React Native-kehitys toimii samalla tavalla kuin Hybrid-sovellusten kehitys sillä isolla erolla, että React Native-sovellusten lopuksi Webview:n sijaan ohjelma pyörii natiivina sovelluksena, jolloin sen tehokkuus ja ominaisuudet ovat lähes verrattavissa natiivisovelluksiin.

Kaikkien hienojen ja mullistavien ominaisuuksien lisäksi React Native on todella nuori teknologia, ja siksi on vielä vaikea ennustaa pitkällä tähtäimellä, mihin kehitys vie uuden teknologian. Tosin edullisemman kehityksen takia, riski on useassa projektissa taloudellisesti kannattava.

Profiili raketin ympärillä

Pilvipalvelut

Suurin osa mobiilisovelluksista tarvitsee nykyään internet- ja pilviyhteyden. Mobiilisovellus voidaan kytkeä olemassa olevaan ohjelmistoon, joka tukee HTTP tai Websocket yhteyksiä. Mobiilisovelluskehityksen yhteydessä olemassa olevaan pilvipalveluun kuitenkin usein tarvitaan muutoksia tehokkuuden tai ominaisuuksien parantamiseksi. Pilvipalvelu voidaan valmistaa myös mobiilisovellukselle mittatilaustyönä. Riippuen hieman siitä millaisen palveluntarjoajan haluat projektillesi.

Teemme yhteistyötä suurimpien ja suosituimpien palvelin- ja BaaS-palveluntarjoajien kanssa ja autamme mielellämme valitsemaan projektille oikean palvelimen.

Julkaisu ja Markkinointi

Sovelluskehityksen jälkeen sovelluksille, jotka eivät päädy vain yrityksen omaan käyttöön, vastaan tulee julkaisu App Storessa ja/tai Google Playssa. Autamme julkaisemaan projektin kauppoihin ja voimme auttaa myös julkaisujen digitaalisessa markkinoinnissa.

Applikaatiojulkaisu

Kummassakin kauppapaikassa on hyvin erilaiset kohderyhmät. Applikaatioiden julkaisussa on huomioitava minkälaiset sovellukset yleensä tuottavat molemmissa kauppapaikoissa. Ylempänä kävimme hieman läpi minkälaisia käyttäjiä kummallakin alustalla on, mikäli ohitit alustojen yleisimmät kohderyhmä pääset sinne tästä.

Google Play

Android laitteita on neljä kertaa enemmän kuin iOS laitteita. Google Play kaupassa applikaatio todennäköisemmin tuottaa enemmän rahaa mobiilisovelluksen sisäisillä mainoksilla.

Google Play on julkaisuprosessina nopeampi. Julkaisussa vaaditaan, että applikaatio vain ladataan Google Play kauppaan ja täytetään tiedot sovelluksesta.

App Store

Vaikka iOS-laitteita on neljä kertaa vähemmän kuin Androidin vastaavia, iOS sovellukset tekevät 75 % enemmän rahaa kuin Androidin vastaavat. Morgan Stanley -tutkimuksen mukaan 92 % iPhonen käyttäjistä todennäköisesti valitsee seuraavaksi puhelimekseen myös iPhonen.

App Store -julkaisu on kuitenkin hieman hitaampi prosessi kuin Google Play kaupan julkaisut. Jokainen App Storeen julkaistava ohjelma lähetetään Applelle arvosteltavaksi. Siellä Applen edustaja arvioi, täyttääkö mobiilisovellus tarvittavat laatukriteerit.

Yksityinen julkaisu

Jokaista mobiilisovellusta ei tarvitse julkaista julkisessa kaupassa. Mobiilisovellus voidaan myös asettaa käytettäväksi esimerkiksi yrityksen sisäiseen käyttöön. Tällöin mobiilisovelluksen julkaisu on täysin kiinni yrityksestä itsestään.

Digitaalinen markkinointi

Julkaisun jälkeen mobiilisovelluksen matka vasta alkaa ja tässä vaiheessa on tärkeää, että mobiilisovelluksella olisi arvoisensa markkinointikampanja ja tiimi. Autamme mielellämme markkinoimaan sovelluksia digitaalisessa ympäristössä, aina Instagramista AdWordsiin.

Avain onnistumiseen

Kun yhdistämme asiakasymmärryksen, käytettävyyden ja teknisen toteutuksen saavutamme mobiilikeskeisen digitaalisen ratkaisun. On osattava olla vuorovaikutuksessa asiakkaan, toteuttajan ja loppukäyttäjän välillä. Me tulemme kysymään, me tulemme kokeilemaan ja me tulemme kuuntelemaan saavuttaaksemme halutun lopputuloksen.

Hyvin rakennettu mobiilisovellus antaa käyttäjilleen hyvän käyttäjäkokemuksen, jolloin palvelu toimii käyttäjän ehdoilla. Jos mobiilisovellus on huonosti rakennettu ja siinä on sekava käyttöliittymä saattaa se vieraannuttaa käyttäjän ja myöhemmin sinun on hankala saada kertaalleen menetetty käyttäjä takaisin. Siksi on erityisen tärkeää saada käyttäjille alusta asti hyvä käyttäjäkokemus ja sen lisäksi jos sovellus on hyvin suunniteltu ja rakennettu saattavat sen käyttäjät kertoa omille ystävilleen sovelluksesta mikä on todella hyvää markkinointia mobiilisovellukselle.

Suunnittelu

Suunnittelemme perusteellisesti sinun kanssasi mobiilisovelluksen konseptin, jonka jälkeen siirrymme suunnittelemaan käyttöliittymän. Tarvittaessa teemme myös prototyypin sovelluksesta.Tämän jälkeen aloitamme teknisen taustajärjestelmän suunnittelun ja mobiilikehityksen. Nämä ovat avain siihen, että tulemme onnistumaan ja saavuttamaan halutun lopputuloksen.

Kehitys

Mobiilikehitys lähtee liikkeelle yhteistyössä teidän kanssanne. Kehitämme mobiilisovellukset iOS ja Android alustoille, sekä taustajärjestelmän ja sen rajapinnan välille. Valitsemme mobiilisovelluksen toteutustavaksi joko hybrid- tai natiivi teknologian.

Testaus

Mobiilisovelluksen testaamisen voit jättää meidän huoleksemme tai voit tehdä sen testiryhmäsi avulla. Sovelluksen testaaminen on tärkeää sillä sen avulla löydämme mahdolliset bugit ennen mobiilisovelluksen julkaisemista. Sovelluksen taustajärjestelmän testauksessa on tärkeää integraatiotestaus ja kuormituskyvyn mittaus. Käyttäjille tämä vaihe tulee näkymään mobiilisovelluksen laatuna – parempi korjata bugit etukäteen kuin jälkeenpäin.

Ylläpito

Emme jätä teitä tyhjän päälle mobiilisovelluksen julkaisemisen jälkeen. Jos sinulle tulee kysyttävää sen jälkeen kun sovellus on julkaistu autamme siinä mielellämme. Kerromme sinulle mitä ottaa huomioon julkaisemisen jälkeen, miten ylläpitää sovellusta ja tarvittaessa autamme sinua myös saamaan mobiilisovellus sovelluskauppoihin ja voimme auttaa sovelluksen markkinoinnissa. Et siis tule jäämään yksin vaan tulemme auttamaan sinua kaikessa mikä liittyy sovellukseesi jos sinulle tulee siihen kysyttävää!

Jos sinulla on idea mobiilisovelluksesta niin ota rohkeasti meihin yhteyttä – lähdetään yhdessä suunnittelemaan sinulle sovellus!